2024 Moda Trendleri

2024 Moda Trendleri

Yeni sezon mağazalarda yerini aldığına göre dikkatimizi çeken, bizleri heyecanlandıran koleksiyonları birlikte inceleyebiliriz. Göz alıcı detaylarla ve 90'lardan alışık olduğumuz stillerle SS24 bizlere herkesin aradığını bulabileceği bir sezon sunuyor. Hem devam koleksiyonlarına eklenen yeni renkler hem de yeni trendlerle hareketli ve bol renkli bir sezon var bu yıl. Koleksiyonlarda öne çıkan birçok detay mevcut, bunları tek seferde paylaşmak yerine iki parçaya ayırıp sizlere kısa kısa ama daha keyifli bir tanıtım hazırladık. Hazırsanız ilk beş trende kendi sloganlarıyla birlikte bakalım;

 

 

1. 'Eski olan yenidir'


Bu sezon, 90'ların esintisi geçen sezondan daha da fazla hissediliyor. Dar oval metaller, neon renkler, gotik stil.. 90'larda göz alıcı ne varsa hepsi yeni yorumlarıyla tekrardan gündemde. Yüz şeklinize veya tarzınıza göre size hitap eden modeli kolaylıkla bulabileceğiniz bir sezon. Şayet 90'lardan sakladıklarınız varsa çıkarmanın tam zamanı. 


Dipnot: Dar ovallerde renkli camlar daha sofistike bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Tercihlerinizi yaparken aklınızda olsun, son zamanların en renkli sezonundayız. 

 

 

 

 

 

2. 'Sadeliğin yeni tarzı; şeffaflık'

 

Şeffaf gözlüklerle birlikte hem dikkat çekici bir görünüm elde edebilir hem de bunu 'ben burdayım demeden' yapabilirsiniz. Eğer şeffaf size fazla parlak geliyorsa mat şeffaflara bir şans verebilirsiniz, denemeye değerler. Ayrıca beyaz rengin tekrar gündemde olduğu dönemde beyaz renge en iyi alternatif mat şeffaflar.  Mat çerçevenin spor havasıyla şeffaflık birleşince ortaya karakteristik bir tarz çıkıyor.

 

 

 

 

 

3. 'En'lerin sezonu'

 


Bu sezon ortaların dönemini geçip uçlarda devam ediyoruz. Küçük modellerle daha havalı bir tarz belirlerken büyük modellerle gösterişli bir şıklık yakalayabilirsiniz. Bunun için bizlerden dikdörtgen, çekik, ve oval modellerin ya en küçüklerini ya da en büyüklerini talep edebilirsiniz. İki boyut içinde karakterinize uygun olanları sunabileceğimize eminiz. 

 

Dipnot: Bu trendi takip etmek isteyenler yüzlerinde kontrast bir görünümü yakalamaya dikkat edebilirler. 

 

 

 

 

 

 

4. 'Renklerin dünyası'


Herkesin klasik renklerde güneş gözlüğü olduğunu varsayarsak, en sevdiğiniz rengin tonlarında bir gözlüğünüz neden olmasın? Yeni sezonda neonlar, parlak ve canlı renkler bolca mevcut. Metal çerçeveli gözlüklerden vaz geçemeyenlerdenseniz, renkli camlara sahip gözlükleri tercih edebilir ya da plastiklere bir şans verebilirsiniz. Siyah ve kahverengi gözlüklerin aksine büyüklükleriyle değil yüzde renkleriyle dikkat çekerler. 

 

 

 

 

 

5. 'Geometri artık gözlerimizde'


Altıgenlerle başlayan geometrik farklılıklar üçgenlere doğru gidiyor ve tanımlayamayacağımız kadar farklı geometrik şekiller yeni sezon koleksiyonunda yerini alıyor. Damla form ile dikdörtgen formun birleşmesi gibi birçok şekil kombinasyonları farklı tarz arayanlara geniş bir seçenek sunuyor. 

 

Dipnot: Yüz şekli bu trend için fazlasıyla belirleyici bir etken ama önemli olan sizin nasıl bir tarz oluşturmak istediğiniz. Bu trendde cesur davranabilirsiniz.

 

 

 

Yazının devamı için;

https://www.yavuzoptik.com/blog/icerik/2024-moda-trendleri-2

 

 

Etiketler: 2024, ss24, yeni sezon, güneş gözlüğü, moda
Nisan 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR