Çağımızın İhtiyacı; Mavi Işık Koruyucu Lensler

Çağımızın İhtiyacı; Mavi Işık Koruyucu Lensler

AĞUSTOS | 2024 | yazı 14

YAVUZ OPTİK

 

Optik Gözlük

Çağımızın İhtiyacı; Mavi Işık Koruyucu Lensler

 

 

Günde üç saatten fazla ekran karşısında vakit geçiriyorsanız gözlerinizi mavi ışıktan korumanız gerekmektedir. Eğer siz de interneti aktif kullanan %59’luk kısma girdiğinizi düşünüyorsanız gelin mavi ışık koruyucu lensler hakkında daha detaylı bilgi edinelim.

 

Mavi ışık, 390-500 nm aralığındaki ışık tonudur. Göze faydası olduğu gibi fazla maruz kalındığında retina hücrelerine zarar verebilir. Bu yüzden uzun süren bir ekran kullanımınız varsa görme kusurunuz olmasa bile gözlerinizi korumanız gerekmetedir. Mavi ışıktan gözlerimizi iki farklı şekilde koruyabiliriz. Birincisi, mavi ışığı kısmi engelleyen lensler. Başta bahsettiğimiz gibi gözümüzün mavi ışığın bir miktarına ihtiyacı olduğu için günlük kullanıma uygun olan ürünlerdir. İkincisi ise, mavi ışığı tam engelleyen lensler. Bu türdeki lenslerin sadece ekran karşısında kullanılması gerekir çünkü uzun süreli kullanımda gözün ihtiyacı olan mavi ışığı da engellemiş olurlar.

 

Mavi ışık koruyucu kaplamaları güneş gözlüklerinizde de kullanabilirsiniz, daha detaylı bilgiyi Yavuz Optik Söke, Didim, Kuşadası mağazalarımızdan alabilirsiniz.        

 

 

 

Etiketler: optik, mavi ışık, kaplama
Ağustos 14, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR