2024 Moda Trendleri 2

2024 Moda Trendleri 2

 

Part-2


SS24 trendleriyle güneş gözlüğü alışverişinizi belirlemeye yardımcı olacak beş trend daha ilave ediyoruz. İlk bölümde geçmişin tekrar gündeme gelmesi, şeffaf tarzın daha da popülerleşmesi, ortalama dışı gözlüklerden, renkler seçeneğinin fazlalaşmasından, ve geometrik çeşitlilikten bahsetmiştik. Bu bölümdeyse; gözlükte detay sevenlerin, tek renktense geçişlerin olduğu gözlükleri tercih edenlerin, ve çevrecilerin aradıklarını bulabileceği bir seri var. 

 

 

1. 'Detaylarla kendini ifade edenler'


Bu trend fazlasıyla feminen tarza hitap ediyor. Gözlükte detay sevenler; bu yıl inci, kristal, ve zincirlerin yılı. Gösterişli bir ürüne sahip olmak istiyorsanız kullandığınız ürüne aksesuarlar ekleyebilir ya da sadece saplarında değil camlarında, ön gövdede de işleme detaylı ürünler bulabilirsiniz. Peki, İncilerin asilliği mi?, Kristallerin zerafeti mi?, yoksa bunların aksine sert yapısıyla zincirler mi? Siz bu yıl ki gözlük seçiminizde hangisini tercih edersiniz?

 

 

 

 

 

2. 'Renklerin geçişi'


Trend seçimleri genelde çerçeve tasarımları üzerineydi. Ama bu trendin belirleyicisi gözlük camları. Seçim yaparken camlarda geçişli/ degrade renkleri tercih ederek daha soft bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle açık renkli camları olan güneş gözlüklerini iç mekanlarda yada güneşin kuvvetli olmadığı zamanlarda keyifle kullanabilirsiniz. Hatta az sayıda da olsa çerçevelerde de degrade renk seçenekleri mevcut, deneyerek tarzınızı belirleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

3. 'Çevreci ve tarz sahibi'


Çevre dostu materyaller zaten günümüz dünyasında çokça bulunuyor. Gözlük gibi direkt cilde temas eden ürünler için de artık çevreci, geri dönüştürülmüş materyallerin kullanımı arttı.Birçok markada ve modelde bulabileceğiniz ürünlerle sizde tarafınızı seçebilirsiniz.

 

 

 

 


 

4. 'Maskülen tarzın feminen hali'


Maskülen modellerde alışık olduğumuz üstü düz modeller feminen detaylarla bu sezonunda gözdesi olmaya devam ediyorlar. Büyük ve kalın sap detayları koyu çerçeve rengiyle daha da belirginleşiyor. Gösterişli bir tarz isteyenlere sportif bir yorum sunuyor. Genellikle siyah çerçeve renginin popüler olduğu trend altın detaylarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi fazlasıyla başarıyor. 

 

Dipnot: uzun bir yüz şekliniz varsa dengelemeyi sağlamanızı kolaylaştıracağı için bu tarza öncelik verebilirsiniz. 
 

 

BONUS: 'Desenler'

Leopar desenlerine zaten fazlasıyla aşinayız buna ek olarak bu sene plastik/asetat çerçeve formlarında farklı desenlerde gündemde. Deneyerek ilk izlenimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

 

 

Yazının ilk bölümü için;

https://www.yavuzoptik.com/blog/icerik/2024-moda-trendleri

 

 

Etiketler: 2024, ss24, yeni sezon, güneş gözlüğü, moda
Mayıs 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR