Gözlüğün Tarihçesi

Gözlüğün Tarihçesi

TEMMUZ | 2024 | yazı 10

YAVUZ OPTİK

 

 

Güneş Gözlüğü & Optik Gözlük

Gözlüğün Tarihçesi

 

 

Gözlüğün uzmanlara göre 5. en önemli icat olduğunu biliyor muydunuz? Günümüzde kolaylıkla ulaşabildiğimiz gözlüğün tarihçesine gelin birlikte bakalım.

 

Merceklerin görme bozukluklarında kullanılabileceğini öne süren ilk kişi İbnü’l-Heytam’dır. Ancak fikrinin hayata geçirilmesi 13. Yüzyılı bulmuştur. İtalyan rahipler kaya kristali (beryll) ve kuvarsı kullanarak harflerin büyümesini sağlamışlardır. 13. Yüzyılın sonlarına doğruysa iki mercek bir tahta halkaya bağlandı. Böylece günümüzde kullanılan gözlüğün ilk formu oluşmaya başladı.

 

15. yüzyıla gelindiğindeyse gözlük kullanımı artık yaygınlaşmaya başladı. Bunun sayesinde farklı çerçeve malzemeleri de kullanılmaya başlandı. Örneğin; kaplumbağa kabuğu, boynuz, gümüş, bronz.

 

18. yüzyılda artık günümüzde kullandığımız gözlük formuna ulaşılmış olundu. Bu zamana kadar küçük değişikliklere uğrasa da gözlüğü oluşturan başlıca etmenler devam etmektedir.

 

Gelişen teknolojiyle birlikte gözlük, ergonomik ve anatomik olarak kullanıcılara daha konforlu bir kullanım sunuyor. Ve günümüzde sadece bir görme aracı olarak değil moda unsuru olarak da kullanılmaktadır. Modern gözlük çerçevelerini Yavuz Optik Söke, Didim ve Kuşadası’ndaki mağazalarımızdan inceleyebilirsiniz. Güneş gözlüğü modellerimiz için yavuzoptik.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Görsel kaynak: www.zeiss.com

Etiketler: gözlük, optik, tarih, güneş gözlüğü
Temmuz 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR