Sporcular için İpuçları -1

Sporcular için İpuçları -1

AĞUSTOS | 2024 | yazı 13

YAVUZ OPTİK

 

Güneş Gözlüğü

Sporcular için İpuçları -1

 

 

Daha önceki yazımızda sporcular için genel bilgiler vermiştik. Şimdi spor dallarına göre performansınızı arttıracak, daha kolay konsantre olmanızı sağlayacak birkaç ipucundan bahsedelim. Sporculara yönelik güneş gözlükleri için detaylı bilgiyi Yavuz Optik Söke, Didim, Kuşadası mağazalarımızdan alabilirsiniz.

 

 Koşu Gözlükleri:

Koşu sırasında gözlerinizi, rüzgarın, tozun ve güneşin etkilerinden korumalısınız. Diğer sporlarda olduğu gibi hafif ve kaymaz materyal tercih etmek de önemlidir. Ayrıca polarize lensler, yansımaları azaltacağı için daha net bir görüş sunarlar.

 

Dağ Bisikleti Gözlükleri:

Bisikleti dağ gibi tozun, taşın veya çamurun yoğun olduğu ortamlarda kullanıyorsanız yüzünüzü tam çevreleyen güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz. Güneş ışığının geliş düzeyi de sürekli değişebileceği için lensleri (camları) değiştirilebilen yada ışığa göre renk değiştiren özellikte olanları kullanırsanız maximum fayda sağlamış olursunuz.

 

Golf Gözlükleri:

Golf esnasında genellikle yüksek kontrast sunan lensleri tercih etmelisiniz. Böylece topu daha net görebilirsiniz. Aynı zamanda uzun süre gözlük kullanmanız gerektiği için titanyum tarzı hafif çerçeveleri seçebilirsiniz.

 

Yüzme Gözlükleri:

Yüzme gözlükleri diğer spor dallarında kullanılan gözlüklerden biraz daha farklıdır. Gözün suyla temasını önlemek için kapalı formda olurlar. Isı farklılıklarından etkilenmemek için lensleri buğu tutmamalıdır.

 

Bunlara dikkat ederek spor vaktinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sporculara yönelik güneş gözlüğü markalarını Söke, Didim, Kuşadası Yavuz Optik mağazalarından yada yavuzoptik.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: spor, sporcu, performans
Ağustos 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR